Música i parlaments per retre homenatge a Xirinacs

  • 'Xirinacs al Palau' es farà el 13 d'octubre

VilaWeb
Redacció
19.09.2008 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-senador Lluís Maria Xirinacs, que morí l’agost de l’any passat, rebrà un homenatge al Palau de la Música Catalana, el 13 d’octubre a les nou del vespre, en un acte amb actuacions musicals i diversos parlaments que durà per nom ‘Xirinacs al Palau‘. Els organitzadors han explicat que no busquen fer un homenatge nostàlgic i que, amb aquest motiu, han escollit una bona colla de grups d’estils ben diferents per animar els assistents.L’actor Joel Joan, un dels organitzadors, ha explicat que el toc musical de l’acte el posarien els grups De Calaix, Maria del Mar Bonet, Feliu Ventura, Elèctrica Dharma, Obrint Pas, la Coral Sant Jordi, Joan Reig amb Refugi, Aramateix, At versaris, Manel Camp i Jaume Arnella.

A l’acte, que durarà uns noranta minuts, hi intervindran també diverses personalitats per explicar qui va ser Xirinacs i quin era el seu compromís amb el país. En concret, parlaran l’historiador Oriol Junqueras; el periodista i escriptor Víctor Alexandre; el sacerdot i escriptor Josep Dalmau; l’activista Josep Guia; la doctora en filologia catalana, Rosa Calafat; el president del Servei de Participació i Sostenibilitat (PAS), Lluís Planes; i l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres. També s’hi projectarà un vídeo amb declaracions de diverses personalitats que han volgut mostrar el seu suport a Xirinacs, com Vicent Sanchis o Josep Cuní.

Aquell mateix vespre es presentarà la nova Fundació Xirinacs, provinent de la Fundació Randa. El seu director, Fèlix Simon, ha explicat que l’entitat treballarà per difondre qui va ser Xirinacs: ‘no ens fa res que a molts els tremolin les cames per tornar a sentir el seu nom, perquè anirem amb aquest per davant’, ha dit.

Les entrades de ‘Xirinacs al Palau’ es podran adquirir a partir del 22 de setembre a la web del Palau i tindran un preu de 15 euros.

Enllaços
VilaWeb: Un any sense Xirinacs (11-8-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any