La Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern homenatja Josep Vallverdú

  • La 57a s'instal·la al passeig de Gràcia de Barcelona fins el 5 d'octubre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.09.2008 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La 57a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, que el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya ofereix cada any al passeig de Gràcia de Barcelona, s’obre aquest cap de setmana i durarà fins el 5 d’octubre. El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha presidit l’acte d’inauguració. N’ha fet el pregó l’escriptor Josep Vallverdú, a qui la Fira ha retut homenatge. L’autora del cartell és Roser Cadevila, creadora de ‘Les tres bessones’.L’escriptor Josep Vallverdú (Lleida, 1923), Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2000, és autor sobretot de literatura infantil i juvenil, i l’editorial Fonoll de Juneda (les Garrigues) li acaba de publicar un recull d’articles, ‘Finestra i espill‘.

Una de les novetats de la Fira d’enguany és el punt de reciclatge ‘El Llibre Solidari’. Qui vulgui desprendre’s d’alguns llibres podrà dipositar-los en un punt de reciclatge, i els interessats se’ls podran emportar per uns pocs euros: d’un a cinc. Els diners obtinguts d’aquesta manera es destinaran a un programa d’escolarització de Burkina Fasso, promogut per la UNICEF. A banda, també hi haurà una exposició de llibre infantil i juvenil de la Catalunya dels segles XIX-XX, d’un centenar de volums.

Segons el president del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, Albert Obradors, el principal reclam de la Fira és la possibilitat d’adquirir llibres rars o antics, tots descatalogats, que procedeixen d’unes altres mans, i fer-ho en un espai relativament reduït. El designi és d’acostar les llibreries de vell (les grans desconegudes, segons Obradors) als barcelonins i a la resta dels catalans que aquests dies visitin el cap i casal

En aquesta Fira, hi participen trenta-cinc expositors (la majoria del Principat, però també del País Valencià) que posen a la venda un fons d’uns 200.000 llibres. Els organitzadors esperen la visita de més de 500.000 visitants i que uns 100.000 comprin algun llibre. Els preus van d’un euro a 10.000. Les vendes de la Fira, diuen, representen un 20% de la facturació anual dels agremiats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any