Reagrupament Independentista diu que no usarà la victòria de Tarragona amb finalitats partidistes

  • La nova direcció d'ERC al Camp desvincula la victòria d'ahir de les afinitats a una o altra sensibilitat

VilaWeb
Redacció
19.09.2008 - 10:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidatura encapçalada pel membre de Reagrupament Independentista Albert Pereira va guanyar ahir les eleccions a la presidència de l’executiva regional d’ERC al Camp de Tarragona (vídeo). La nova secretària d’Imatge i Comunicació, Sandra Lomas, explica que volen canviar-ne el rumb que hi han imprès durant vint anys els afins a Carod i reitera que la candidatura comptava amb militants de totes les sensibilitats.Pereira, que va defensar l’esmena a la totalitat de RCat a la darrera conferència nacional d’ERC, va sumar 195 vots i Adam Manyé, 183; hi va haver un vot en blanc i una abstenció. La fusió de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista va obtenir una victòria important al començament de les eleccions a les executives regionals, però Lomas és partidària de desvincular-ho: ‘Pereira durà la veu del Camp de Tarragona a l’executiva nacional. Pot estar adherit al corrent que vulgui, però hi farà prevaldre el seu càrrec de president.’

Tot amb tot, Lomas creu que els efectes que la victòria pot tenir a escala nacional poden ser positius: ‘S’ha donat un fet sense precedents: la gent del territori ens hem posat d’acord per atendre les necessitats del territori.’

‘Portàvem vint anys amb una direcció d’unes persones vinculades a una família política molt concreta. Ara, això canvia, perquè la nostra candidatura engloba totes sensibilitats, també del sector Carod’, explica.

Lomas no aclareix si incorporaran a la nova direcció alguns dels integrants de la candidatura perdedora. Explica que treballaran per a tots els militants, fent propostes, generant discurs i vetllant per ampliar el nombre d’afiliats.

Renovació des de baix

Reagrupament Independentista veu en aquestes votacions regionals una oportunitat de renovar el partit des de baix; en canvi, pels afins a Puigcercós i a Carod, cada federació és un món i no es poden extrapolar els resultats del mes de juny.

A tots els congressos els militants voten, secretament, qui ha de presidir la federació regional. El candidat més votat és nomenat president i pot nomenar l’executiva que desitgi. A més, entra de dret a l’executiva nacional.

La pròxima votació serà dissabte, a l’executiva regional de Catalunya Nord. Després del congrés nord-català, es faran els de les federacions de la Regió Metropolitana (27 de setembre), del País Valencià (28 de setembre), de la Catalunya Central i de les Illes Balears i Pitiüses (4 d’octubre), de Barcelona (11 d’octubre) i de Lleida (12 d’octubre).

De tots aquests congressos regionals, el que es preveu més controvertit és el de Barcelona, car hi competiran l’actual president, Oriol Amorós (afí a Jordi Portabella i a Josep-Lluís Carod-Rovira), Xavier Florensa (avalat per la direcció nacional), Rut Carandell (Reagrupament Independentista) i Jordi Eduardo (acostat a Rafael Niubò i, per tant, a Carod).

(Foto: El president electe d’ERC al Camp de Tarragona, Albert Pereira (ACN).)

Enllaços
Mapa de les federacions regionals d’Esquerra Republicana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any