L’Ajuntament de Barcelona diu que no vol substituir el .cat pel .bcn

  • Explica que aquest domini es troba encara en fase preliminar i que el vol pactar amb la societat civil

VilaWeb
Redacció
19.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de comunicació corporativa i qualitat de l’Ajuntament de Barcelona, Enric Casas, ha dit a VilaWeb que el consistori no tenia la menor intenció de substituir el .cat pel .bcn; que el projecte encara era a les beceroles i que tots els passos que es fessin es pactarien amb la societat civil. Dimecres CiU i ERC van advertir que un domini urbà no podia arraconar mai el .cat, en reacció al PP que havia demanat aquesta substitució al PSC.’Vam saber que hi havia la possibilitat que la ICANN, l’organisme que gestiona mundialment les adreces d’internet, concedís dominis per a ciutats, en una actitud més democràtica i menys restrictiva d’aquest organisme’, explica Enric Casas, que vol deixar clar que el projecte es troba encara en un fase molt preliminar, d’anàlisi d’avantatges i d’inconvenients; fins i tot diu que no s’hi ha destinat cap partida pressupostària; ‘de moment, només hi hem dedicat temps, perquè tot just n’hem començat a parlar’. Casas recorda, a més, que la ICANN encara no ha pres en consideració aquests dominis de ciutat.

El responsable de comunicació corporativa del consistori barceloní recalca que tenen la voluntat de pactar amb les entitats la concreció del projecte. ‘Comprenc que hi hagi gent que s’angoixi per la suposada competència entre ciutat i país, però han de saber que de cap manera no serà així. Abans de prendre cap decisió parlarem amb la societat civil; no ho farem sols ni, evidentment, confrontats amb ningú. Per començar, aviat tenim previst de parlar amb la Fundació .cat’, explica Casas, per qui la possibilitat que la ciutat disposi d’un domini propi pot tenir unes grans potencialitats econòmiques.

La polèmica d’intencions

El dia abans d’aquestes declaracions d’en Casas el PP havia demanat al PSC que accelerés els tràmits per substituir el .cat de les webs municipals amb el .bcn.

Els grups municipals van reaccionar-hi, sorpresos i van remarcar que des de les files del PSC no se n’havia fet una defensa explícita del domini .cat. El regidor Jaume Ciurana, de CiU, va dir que l’ajuntament no tindria mai el suport del seu grup municipal en cap operació ‘per a substituir el domini .cat’. Tot amb tot, va precisar que no s’oposava pas al domini .bcn, i que si es creaven dominis per a les ciutats, Barcelona també n’havia de tenir, però que calia estar atents perquè l’ajuntament no se’n servís per frenar la implantació del .cat.

La regidora republicana Ester Capella va lamentar el ‘llenguatge ambivalent’ del PSC i va subratllar que Esquerra no donaria suport a cap domini que substituís el .cat. També va afirmar que l’Ajuntament no estava desplegant amb l’ambició que caldria el domini .cat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any