El Facebook irromp amb força a la vida associativa de Badalona

  • La popular xarxa social és una eina cada vegada més utilitzada per donar compte de cites culturals

VilaWeb
Redacció
22.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Facebook ha revolucionat el món d’internet. Aquest lloc web per a usuaris registrats (és gratuït) aplega més de 100 milions de persones i permet l’intercanvi de fotografies, vídeos i informació diversa. Badalona i algunes de les seves entitats i col·lectius més actius l’han començat a utilitzar amb intensitat.Els usuaris es poden organitzar per grups a partir dels seus estudis o llocs on viuen. Poden fer el mateix a partir d’interessos diversos. És per això que aquesta eina que inicialment va néixer a la universitat de Harvard, als EUA, l’any 2004, per connectar exalumnes, cada vegada és més utilitzada per associacions i col·lectius ciutadans per informar de les seves activitats i difondre els seus missatges. Aquest mes de setembre, això ha estat especialment evident a Badalona.

El Cicle de Jazz Jazzorrilla va ser un dels més matiners en anunciar la primera actuació el passat mes de juny a través de Facebook, però aquest mes ja han estat desenes les que han fet servir l’aplicació. Facebook permet enviar correus massius als contactes per avisar-los o recordar-los una actuació o un esdeveniment. Els usuaris poden dir si hi aniran o no, i compartir fotos i comentaris sobre l’acte en qüestió. Poden estar al dia de la feina de l’entitat o institució, sense haver d’entrar a una pàgina web específica, sense haver de rebre correus electrònics.

Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, que té un canal a You Tube des de fa dos anys i un de fotografies a Flickr, va obrir una identitat just abans de l’11 de setembre i ja compta amb més de 100 ‘amics’. En els últims dies, han circulat també convocatòries del Museu de Badalona, els Castellers o de la gent del Casal Antoni Sala i Pont. La Penya, és clar, també té presència a Facebook. Un dels regidors més actius a la xarxa, Josep Pera, també ha anat fent els deures i ha convocat els seus contactes a actes de la seva regidoria.

No només ha estat cosa d’entitats… un restaurant com la Sargantana té una identitat a Facebook des d’on ha informat als usuaris dels horaris d’estiu i els ha recomanat alguna activitat, la verema a Alella, per exemple. Clubs nocturns com el Sarau també mostren les seves activitats de forma continuada. El Sarau és, potser, un dels grups més numerosos.

Finalment, els grups d’exalumnes: Artur Martorell, Jungfrau, Gitanjali, Badalonès, Betúlia… estan visquent aquestes darreres setmanes un bon ritme d’adhesions. L’onada Facebook ha arribat a Badalona.

En aquesta pàgina hi ha aplegades algunes de les referències incloses a l’article.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any