Notícies

Divendres  12.09.2008  06:32

Dimiteix el batlle d'Alacant

Luis Díaz Alperi no n'ha explicat el perquè · El substituirà la regidora d'Urbanisme, Sònia Castedo

Men?ame
 

El batlle d'Alacant, el popular Luis Díaz Alperi, va anunciar ahir que dimitia. Aquest és el quart mandat de Díaz, que sempre ha guanyat per majoria absoluta. El batlle no va explicar el perquè de la decisió, si bé és cert que ja fa temps que deia que volia deixar el càrrec. El substituirà la primera tinent batlle i regidora d'Urbanisme, Sònia Castedo. El portaveu socialista d'Alacant, Roque Moreno, ha qualificat la dimissió de 'frau'.

Per Moreno, el batlle no s'hauria d'haver presentat a les eleccions, si tenia pensat de deixar el càrrec. Quant al Bloc, ha criticat la successora de Díaz per 'poca capacitat de diàleg i per l'autoritarisme amb què sempre ha tractat a l'oposició'

Díaz va anunciar la dimissió per sorpresa, en una conferència de premsa acompanyat del president de la Generalitat Francesc Camps, del president de la Diputació i del PP provincial d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i de la majoria dels regidors del partit, que ignoraven el motiu de la convocatòria.

Aquesta dimissió s’anticipa a una possible remodelació del govern valencià, deguda a la sortida del conseller de Justícia, Fernando de Rosa, que ha estat proposat com a membre del Consell General del Poder Judicial.