Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.09.2008  12:39

Puigcercós dóna suport presencial al batlle acusat de desobediència a l'autoritat

L'ex-conseller de Governació Josep Gomis també ha anat als jutjats de Valls

Men?ame
 

El president d'ERC, Joan Puigcercós i l'ex-conseller de Governació Josep Gomis han volgut donar suport presencialment al batlle de Montblanc (Conca de Barberà), Josep Andreu, que avui compareix al jutjat de Valls perquè tres agents de la guàrdia civil espanyola el van acusar de desobediència a l'autoritat. Diuen que es va negar a identificar-se quan li ho van exigir. Però Andreu explica que no en va fer cas perquè 'tenen l'obligació' de conèixer les autoritats.

Josep Andreu explica que el 30 d'agost a la matinada va acostar-se, acompanyat del regidor de Medi Ambient de Montblanc, Ignasi Cid, a un control de la guàrdia civil i de la policia local per esbrinar per quin motiu l'havien muntat. Els agents municipals els van saludar i se'n van anar, però els guàrdies civils li van demanar que s'identifiqués, i va respondre que era el batlle, com demostrava la salutació que li acabaven de fer els policies locals. Aquesta resposta no va satisfer els guàrdies civils, que li van demanar que els parlés en espanyol i que s'identifiqués. Anmdreu s'hi va negar i els agents van emmenar-lo a la caserna, on sí que va identificar-se.

L'advocat d'Andreu ha dit que moltes diligències d'identificació gairebé mai arriben als jutjats i que els agents, com a residents a Catalunya, tenen l'obligació d'entendre el català.