Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.09.2008  06:00

El paper electrònic cada dia més a prop

L'empresa Plastic Logic presenta un full lleuger i resistent que es pot connectar a internet · Esquire estrena avui la nova tecnologia

Men?ame
 

L'empresa Plastic Logic ha fet un paper electrònic, lleuger, resistent i capaç de connectar-se a internet via wi-fi per descarregar llibres o diaris en formats diversos (vegeu un vídeo d'un dels prototips). El nou producte de Plastic Logic es començarà a vendre a principi de l'any vinent, però, des d'avui, cent mil exemplars de la revista Esquire inclouen un fragment de pantalla amb la mateixa tecnologia a la portada, (vegeu-ne un vídeo).

El paper electrònic de Plastic Logic imita el paper convencional en lleugeresa, flexibilitat i facilitat de lectura; fa servir la tecnologia de tinta electrònica desenvolupada per E Ink, la mateixa que fan servir llibres electrònics com el Sony Reader o el Kindle d'Amazon i que és fàcil de llegir fins i tot a ple sol, però amb moltes millores respecte dels aparells suara dits. Comparar el Kindle i el Sony Reader amb el paper electrònic de Plastic Logic és com comparar un llibre amb el paper; el producte de Plastic Logic té una pantalla més gran, és flexible i molt més resistent i lleuger que no els lectors electrònics que es poden comprar avui. A més, el paper electrònic també pot emmagatzemar centenars de pàgines de llibres i diaris.

Aquesta tecnologia pot ser revolucionària per als diaris convencionals que, si en fessin ús, s'estalviarien els costos de paper, impressió i distribució. Per això el Kindle d'Amazon, per exemple, ja inclou la possibilitat de subscriure's via wi-fi a molts diaris nord-americans. I si bé el model d'Amazon no ha acabat de reeixir, la versió flexible i lleugera de Plastic Logic pot ser una tecnologia definitiva.