Notícies

Dimecres  03.09.2008  11:28

Rubalcaba admet que Catalunya, País Valencià i Illes estan infrafinançats

Reconeix que Montilla té raó a l'hora de demanar un millor tracte per part de l'estat

Men?ame
 

El ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut que Catalunya, el País Valencià i les Illes tenien un finançament insuficient i que les queixes del president català, José Montilla, no són perquè sí. No obstant, ha assegurat que catalans, valencians i balears havien d'entendre que l'estat vetllaria perquè tots els territoris veiessin satisfetes per igual les seves necessitats. També ha admès que Catalunya ha patit un tracte discriminatori per part de l'estat.

En una entrevista a Punto Radio, ha dit que aquesta discriminació ja es va començar a corregir amb la disposició addicional tercera del nou estatut. Lamenta que fos molt criticada i que ara tothom se n'oblidi perquè s'ha vist que era justa.

Quant al finançament, ha admès que Catalunya, País Valencià i Illes, juntament amb Madrid, tenien raons per demanar un millor tracte, perquè estaven infrafinançades.

Segons Rubalcaba, tot i que Catalunya té raons per demanar un millor finançament, creu que no s'ha de dramatitzar la discordança entre els governs català i espanyol, perquè és normal que no hi hagi entesa quan es comencen a discutir temes de recursos, i 'més en un moment de dificultat econòmica com el que tenim. Catalunya ha d'entendre que és una negociació difícil.'