La UE demana prudència a Rússia, però no la sanciona

  • Exigeix a Moscou que actuï amb responsabilitat i ajorna al mes de novembre la decisió de trencar relacions

VilaWeb
Redacció
02.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dirigents de la Unió Europea es reuniren ahir per estudiar la crisi del Caucas. De la reunió, en va sortir una condemna de Rússia per haver fet ús de la força i per haver reconegut Ossètia del Sud i Abkhàsia, però no pas cap mena de sanció. La Unió Europea demana a Rússia que actuï amb responsabilitat i s’esperarà fins al novembre per decidir el futur de les relacions recíproques que ara mateix es troben ‘en una cruïlla’.En tot cas, la Unió Europea ha ajornat les reunions previstes amb Rússia per a negociar un gran acord de cooperació fins que aquest país no retiri totes les tropes de Geòrgia.

Mentre els màxims dirigents de la Unió Europea es reunien a Brussel·les, el ministre rus d’Afers Estrangers, Serguei Làvrov, va advertir els Estats Units i als dirigents europeus que defensar Geòrgia era un error de ‘magnitud històrica’, que ‘el fantasma del gran joc es tornava a passejar pel Caucas’ i que la comunitat internacional havia d’embargar la venda d’armes a Geòrgia per haver agredit Ossètia del Sud.

Els georgians es manifestaren en massa contra Rússia

Milers de georgians van fer una cadena humana a Tbilisi mentre es reunien els dirigents europeus. Volien demostrar la unitat del país contra el suport de Rússia a les repúbliques secessionistes, Ossètia del Sud i Abkhàsia. Segons els organitzadors, hi participaren un milió de persones.

Enllaços
BBC: EU suspend talks on Russia pact
Russia Today: Russia and EU at ‘crossroads’
Civil.ge: Russia Wants Arms Embargo on ‘Saakashvili Regime’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any