McCain escull la governadora d’Alaska, Sarah Palin, com a candidata a la vice-presidència

  • L'ha nomenada oficialment a Ohio

VilaWeb
Redacció
29.08.2008 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat republicà a la Casa Blanca, John McCain, ha escollit la governadora d’Alaska, Sarah Palin, com a candidata vice-presidencial per disputar les eleccions a la Casa Blanca del 4 de novembre, segons la CNN, la NBC i The New York Times. La confirmació serà d’ací a pocs minuts. Palin (de quaranta-quatre anys, més jove que no pas Obama) és una ferma capdavantera del moviment antiavortista i partidària de les perforacions petrolieres de l’Àrtic. Amb aquest nomenament inesperat, McCain vol contrarestar la popularitat d’Obama, que anit ha congregat vuitanta mil seguidors a Denver.Nascuda a Idaho, de seguida la van portar a Alaska, el 1964. Va guanyar el càrrec de governadora d’Alaska ara fa dos anys per un gran marge de vots, i fou la primera dona en aquest càrrec.

També és la primera dona designada candidata a la vice-presidència pel Partit Republicà. Durant la campanya, apel·larà al vot femení demòcrata més centrista, decebut perquè Hillary Clinton no concorre a les eleccions.

A diferència de McCain, manté unes posicions socials molt conservadores: s’oposa al matrimoni homosexual i és partidària de la tinença d’armes. Ara, la seva elecció és un risc per a McCain, que sempre ha atacat Obama de manca d’experiència, tant nacional com internacional, un aspecte en què Palin no sobresurt, precisament. Però té fama de reeixir en tots els maldecaps amb què s’ha trobat.

Sorpresa

L’elecció de Palin és una sorpresa al si del Partit Republicà, perquè força mitjans creien que seria el senador Joe Lieberman o el governador de Minnesota Tim Pawlenty o l’ex-governador de Massachusetts, Mitt Romney, que també havia aspirat a dirigir el partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any