Vint anys de fotoperiodisme a Perpinyà

  • El festival Visa pour l'Image coprodueix dotze fotoreportatges inèdits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Visa pour l’Image, el festival internacional de fotoperiodisme més important que s’organitza cada estiu a Perpinyà, arriba a una data rodona: el vintè aniversari. Fins al 14 de setembre una trentena d’exposicions ompliran alguns punts de la ciutat nord-catalana i s’oferiran vetllades fotogràfiques. En ocasió dels vint anys del certamen, el 5 de setembre hi haurà una vetllada especial amb un repàs dels esdeveniments més destacats des del 1989.Les projeccions a l’aire lliure es faran de l’1 al 6 de setembre, a quarts de deu de vespre, en el marc medieval del claustre del Campo Santo. Cadascuna començarà amb un repàs de dos mesos d’aquest any i, després, desenvoluparà un tema social. Al programa, s’hi inclouen els esdeveniments més importants de l’actualitat, com els conflictes entre Israel i Palestina, el de l’rac o el de l’Afganistan.

Fotoreportatges inèdits

El festival s’ha associat amb dotze revistes internacionals, entre les quals hi ha National Geografic Magazine, Paris Match i Vanity Fair, per coproduir dotze fotoreportatges inèdits que hi seran exposats.

Homenatges

Entre la trentena d’exposicions hi haurà alguns homenatges a fotògrafs desapareguts recentment, com la francesa Alexandra Boulat, guardonada amb un Visa d’Or el 1998, o el veterà Joe Rosenthal, autor de la coneguda foto dels ‘marines’ aixecant la bandera nord-americana a Iwo Jima a final de la segona guerra mundial. Justament, aquesta fotografia ha estat escollida com a cartell del festival.

Un altre dels homenatjats enguany és David Douglas Duncan, de noranta-dos anys, amb l’exposició ‘This is war’, sobre la guerra de Corea; un treball fet el 1951 i que no s’ha tornat a exposar des del 1971.

També hi ha una exposició sobre el Word Press Photo, el concurs de referència del fotoperiodisme mundial, i una sobre la premsa diària internacional que serà presentada en un nou espai d’exposició instal·lat en un antic polvorí militar.

Els professionals del fotoperiodisme també tenen l’oportunitat de compartir opinions en la Setmana Professional, que va de l’1 al 7 de setembre.

Premis Visa d’Or

Com cada any, l’organització concedeix els Visa d’Or, que premien els millors reportatges realitzats entre el setembre del 2007 i l’agost del 2008. A més, també concedirà el Premi Jove Reporter de la Vila de Perpinyà, que decidirà un grup de directors de fotografia de magasins internacionals, i el Premi Canon de la Dona Fotoperiodista, atorgat per Canon i l’Associació de Dones Periodistes de França.

Enllaços
Web de Visa pour l’Image

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any