CiU demanarà al govern que retiri Saura del desplegament de l’estatut

  • L'executiu català nega haver desautoritzat el conseller en la primera reunió després de vacances

VilaWeb
Redacció
27.08.2008 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, acusa el conseller de l’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura d’utilitzar el càrrec que ostenta al govern per negociar en nom d’ICV en referència a l’acord assolit entre la formació i el PSOE en matèria de finançament. Pujol ha anunciat que demanaria al president José Montilla que retirés Saura de les tasques relacionades amb el desplegament de l’estatut. CiU afegeix que no descarta demanar la dimissió del conseller.Oriol Pujol però ha volgut detallar que la federació nacionalista no farà res fins que la negociació pel nou finançament estigui tancada, car assegura que no vol malmetre la unitat dels partits catalans en aquesta matèria.

El govern nega haver desautoritzat Saura

L’executiu català assegura que en la primera reunió del govern després de vacances ningú no va desautoritzar Joan Saura. Tot amb tot, insisteix en desvincular-se de l’acord entre ICV i PSOE.

El govern ha emès un comunicat en aquest sentit després que ahir diverses informacions asseguressin que els consellers d’Esquerra havien mostrat el seu malestar a Joan Saura pel pacte assolit amb la vice-presidenta espanyola, María Teresa Fernández De la Vega i que estableix un termini de tres mesos per arribar a un acord en matèria de finançament. Això, després que el govern espanyol incomplís la data fixada a l’estatut, el 9 d’agost.

ICV es defensa

De la seva banda, els ecosocialistes han respost les crítiques que han rebut els últimes dies. ICV diu que no necessita l’autorització de ningú per actuar al congrés espanyol. I afegeix que l’acord entre Saura i De la Vega el féu ‘com a força política sobirana amb l’objectiu d’aconseguir un bon model de finançament per Catalunya’.

Finalment, els ecosocialistes insisteixen en la voluntat de treballar conjuntament amb la resta de forces polítiques catalanes i així ho palesaran demà en la compareixença del ministre espanyol d’Economia, Pedro Solbes, al congrés. El titular d’aquesta cartera haurà de donar explicacions sobre l’incompliment de l’estatut.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: Govern i CiU expressen de forma unitària la indignació per l’incompliment de l’estatut en matèria de finançament. ICV diu que el govern assumeix el pacte amb el PSOE per endarrerir tres mesos el nou finançament . http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2976550.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any