Un pesquer de Santa Pola rescata cinquanta immigrants prop de Líbia

  • Entre els tripulants de la pastera hi havia dones i nens

VilaWeb
Redacció
21.08.2008 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tripulants del pesquer ‘Clot de l’Illot’ amb base a Santa Pola (Baix Vinalopó) han rescatat un grup d’immigrants que viatjava en una pastera prop de la costa de Líbia, entre els quals hi havia diverses dones i nens. A hores d’ara el vaixell roman a una milla del port de Trípoli a l’espera de rebre l’autorització per desembarcar-los. El president de la Confraria de Pescadors de Santa Pola, J. Ramon García, ha explicat que alguns dels immigrants tenen un estat de salut molt delicat.De fet, els tripulants del vaixell asseguren que dos d’ells han hagut de ser evacuats per tal de ser atesos pel personal sanitari. El rescat es va fer ahir però no ha transcendit fins avui. A la pastera hi viatjaven quaranta-nou persones: altres deu immigrants que també havien iniciat el viatge havien mort durant el trajecte.

Els tripulants del ‘Clot de l’Illot’ van veure ahir la pastera enganxada a la boia de l’embarcació que s’utilitza per subjectar les xarxes de pesca. En aquells moments es trobaven entre aigües de Malta, Líbia i Itàlia. En un primer moment, els tripulants es van posar en contacte amb la patrulla costera italiana de l’illa de Lampedusa, la més pròxima a la localització del vaixell. les autoritats italianes els van dir inicialment que rescatarien els immigrants, però hores després els van informar que no podien assistir-los perquè aquelles aigües ‘no estaven sota la seva jurisdicció’.

Els pescadors van decidir llavors fer pujar a bord els 49 immigrants vius que hi havia a la pastera. El capità del vaixell ha explicat que els van donar menjar i veure i que alguns estaven ‘mig morts’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any