ICV retira la petició de compareixença de Rodríguez Zapatero

  • Saura i De la Vega acorden tancar un pacte de finançament en tres mesos i que comparegui el ministre espanyol Pedro Solbes

VilaWeb
Redacció
19.08.2008 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV ha retirat la petició de compareixença del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la qual havia d’informar sobre l’incompliment dels acords de finançament establerts a l’Estatut. El president d’ICV, Joan Saura, ha acordat amb la vice-presidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, de retirar la petició a canvi de formalitzar un pacte definitiu sobre finançament abans de tres mesos. En substitució de Zapatero, qui compareixerà per donar explicacions serà el ministre d’Economia espanyol, Pedro Solbes.En un principi, la diputació permanent de demà al congrés espanyol havia de decidir si Zapatero compareixia per informar sobre l’incompliment dels terminis per als acords de finançament fixats a l’Estatut. Amb l’acord d’avui entre ICV i PSOE, Zapatero esquiva la compareixença al congrés espanyol.

La petició, formalitzada per Joan Herrera, havia de tenir el suport dels seus socis del grup parlamentari, ERC i IU, i també de CiU, PNV, BNG i PP.

La diputació permanent de la cambra baixa, l’òrgan que substitueix el ple del congrés espanyol, havia de decidir demà dues peticions de compareixença de Zapatero, la d’ICV i una altra del PP, però el més probable és que la petició popular no tiri endavant perquè no tindrà el suport de CiU, que la considera una maniobra per a desgastar el govern espanyol a costa de Catalunya.

Enllaços
VilaWeb: Govern i CiU alcen el to de veu per denunciar l’incompliment de l’estatut i reclamar un nou finançament (10-8-08).
Estatut de Catalunya: Disposició final primera.
VilaWeb TV: Reunió entre govern i CiU (09/08/2008).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any