Taradell es prepara per a l’arribada d’en Toca-sons

  • Aquest any la festa tindrà un personatge nou: el comte-duc de Pimientos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.08.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Taradell centrarà un any més la festa Major en la festa d’en Toca-sons, que aquest any celebrarà la 16a edició els dies 24 i 25 d’agost. El bandoler de Taradell tornarà a entrar al poble per ser capturat i, qui sap si condemnat, o no. Per saber-ho caldrà no perdre’s el conjunt d’activitats que configuren un programa d’actes que compta amb la participació de totes les entitats del poble que d’alguna manera estan vinculades al món cultural.La Festa d’en Toca-sons incorpora aquest any algunes novetats, entre les quals cal destacar la presència del comte-duc de Pimientos, que farà la seva aparició durant el pregó del dia 24. El nou guió de la festa que manté l’esquelet de sempre (entrada del bandoler, presa i judici), també desvetllarà qui és i què hi fa a Taradell aquest personatge.

Una altra de les novetats importants d’aquesta edició és la creació del gegant del sometent, després que l’any passat es presentés el gegant d’en Toca-sons. Aquest nou element festiu serà presentat el dia 25, i tots dos protagonitzaran una dansa especial a la plaça de les Eres. Els sometent també tindran a partir d’ara el seu himne, escrit i musicat per Josep Sentmartí i Castañe, una cançó dinàmica i fàcil de recordar que s’ha de convertir en un element més de rivalitat entre els dos bàndols que omplen de vida i festa la població.

Cal destacar a més una caminada teatralitzada que situarà tothom a l’època d’en Toca-sons, passant per un recorregut pels llocs històrics de Taradell, on es podran reviure escenes pròpies del s. XVII. El grup de teatre ‘Canya que no és conya’ s’encarregarà de l’escenificació al llarg de tot el recorregut, que començarà a les 11 de la nit, a la Torre d’en Carles, del diumenge 24 d’agost.

Amb la voluntat d’incentivar encara més la implicació dels taralledencs, l’organització ha previst un concurs amb tres premis. Els concursants hauran d’anar caracteritzats de l’època, sigui quin sigui el personatge triat (clergues, pagesos, senyors, pidolaires..), i presentar-se a la parada que la comissió té dins el mercat del segle XVII, per fer-se una foto. El mercat del segle XVII, que se celebra a la Sagrera el dia 25 al matí, és una peça fonamental de la festa i un dels actes més consolidats. Aquest any, però, tothom que ho vulgui podrà fer-hi, a més, un passeig amb burro.

Les entitats de Taradell que col·laboren amb la festa són: Agrupació sardanista, geganters i grallers, Gottic, grup de teatre, Esbart Sant Genís, L’Espelma Espieta o Músics per en Toca-sons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any