Cent personalitats contra els incompliments de l’estatut

  • La PDD prepara un acte per a mostrar el rebuig de la societat a l'actitud del govern espanyol

VilaWeb
Redacció
13.08.2008 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Pel Dret de Decidir (PDD) vol tornar a mobilitzar la societat catalana, aquest cop per protestar contra l’incompliment de l’estatut per part del govern espanyol i la manca de respecte que diu que té cap a la voluntat de la ciutadania catalana. Però aquest cop no preveu de convocar cap manifestació, sinó que organitzarà un acte amb un centenar de personalitats de tots els àmbits que mostraran públicament el seu rebuig, el 7 de setembre.Segons que han explicat integrants de la plataforma a VilaWeb, preveuen de fer una ‘foto de família’ amb tots els adherits al manifest, que encara han de perfilar. No serà un acte de masses com les manifestacions del 18 de febrer del 2006 o de l’1 de desembre de l’any passat (foto), però sí que creuen que tindrà un impacte similar en la vida política catalana.

El manifest també farà referència a la necessitat que els partits i les institucions es mantinguin units per aconseguir de millorar el model de finançament i recordarà que Catalunya té el dret de decidir sobre el seu futur.

Manifestació unitària

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, va proposar a mitjan juliol que els partits catalans es manifestessin unitàriament l’Onze de Setembre per reclamar un millor finançament. El vice-president d’ICV, Jaume Bosch, no hi ha tancat la porta, però ni CiU ni PSC no n’han opinat públicament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any