Notícies

Dimecres  13.08.2008  06:00

Pàgines oficials i mitjans de comunicació georgians, víctimes d'atacs cibernètics

Civil.ge, un diari digital, i alguns organismes del govern obren blocs de Blogger per esquivar els atacs

Men?ame
 

Tot i que algunes webs oficials georgianes ja fa unes setmanes que patien atacs cibernètics ara han augmentat molt amb la intervenció de les tropes russes a Ossètia del Sud i a Geòrgia. Webs com la del Ministeri d'Afers Exteriors i la del Ministeri Estatal per a la Reintegració han hagut d'obrir blocs de Blogger per poder continuar publicant informació oficial. Però la cosa no s'acaba aquí, els atacs també han afectat els mitjans de comunicació georgians, com el diari electrònic Civil.ge.

Segons un avís publicat a Civil.ge, el portal rep constantment atacs distribuïts de denegació de servei ('DDOS') que fan que tot sovint no s'hi pugui accedir. Per tal de poder continuar publicant els seus responsables han obert un domini alternatiu, CivilGeorgia.ge i un bloc de Blogger.

Les altres webs han buscat d'altres solucions; la televisió georgiana Rustavi2.com, per exemple, s'ha traslladat a servidors d'Atlanta (EUA). També ho ha fet la web oficial del president de Geòrgia, president.gov.ge, que també ha rebut força atacs, però continua fora de servei. De fet, els atacs cibernètics a webs oficials georgianes han arribat fins a tal punt que el president de Polònia, Lech Kaczynski, ha cedit part de l'espai de la seva pròpia web per publicar-hi informació oficial del govern georgià.