Notícies

Dilluns  11.08.2008  11:34

Canal 9 s'emet en període de proves a Catalunya a través de la TDT

El Bloc demana un nou marc de relacions entre la Ràdio Televisió Valenciana i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Men?ame
 

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han acordat que Canal 9 s'emeti en període de proves a Catalunya a través de la TDT. Les emissions han començat avui a les dotze del migdia pel canal 43 de la TDT, que cobreix prop del 60% de la població del Principat. En concret, aquest canal es pot veure a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

Segons un comunicat de la CCMA, l'acord és un primer pas per a poder fer efectiva, més endavant, la signatura del conveni de reciprocitat entre els governs valencià i català que ha de garantir la distribució normal del senyal de TV3 al País Valencià. Els dos governs estan pendents que el consell de ministres espanyol ratifiqui l'acord.

Per tal d’emetre Canal 9, Televisió de Catalunya reconfigurarà el segon múltiplex de la TDT. Aquest múltiplex, que actualment ja emet el senyal de TV3 i del canal 3/24, incorporarà Canal 9 i també una rèplica del senyal analògic del canal 33.

Les reaccions

El secretari general del Bloc i portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, ha demanat un nou marc de relacions entre la Ràdio Televisió Valenciana i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per poder garantir una major cooperació en matèria audiovisual.

Morera ha valorat positivament l'acord a què han arribat ambdós organismes perquè Canal 9 es vegi a Catalunya i ha manifestat que era un 'bon pas per normalitzar les relacions'. Afegí que demostrava que l'enteniment era possible i que la censura i el tancament de repetidors, com havia fet el govern del PP, 'no era el camí en una Europa democràtica'.