Geòrgia comunica oficialment a Rússia un alto-el-foc unilateral

  • Vol negociar-hi immediatament per a signar un acord de pau

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.08.2008 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Geòrgia, Mikhail Saakashvili, ha enviat una carta certificada a l’ambaixada russa a Tiblisi per notificar-li que havia ordenat a les seves tropes un alto-el-foc unilateral i ha notificat a Moscou que ja no en tenia cap a Ossètia del Sud. El ministeri d’Afers Estrangers rus ha admès que havia rebut la carta i ha dit que l’estudiaria (vídeo). Tiblisi vol començar immediatament les negociacions per a atènyer un acord de pau que estabilitzi el Caucas.Saakashvili també ha denunciat que Rússia seguia bombardejant objectius prop de Tbilisi, tot i que ja tenia constància de l’alto-el-foc georgià. També ha desmentit que l’exèrcit seguís obrint foc contra les forces russes.

L’exèrcit georgià ha anunciat que s’havia retirat d’Ossètia del Sud per la virulència dels atacs russos i el ministre de Defensa rus ho ha confirmat. De fet, el primer ministre rus, Vladímir Putin, ja va dir ahir a la nit des d’Ossètia del Nord que Geòrgia ho tindria molt difícil per a tornar a ocupar Ossètia del Sud. ‘És difícil d’imaginar com se la pot convèncer perquè continuï unida a Geòrgia’, va dir, tot recordant els atacs georgians sobre la capital sud-osseta, Tskhinvali, de divendres.

La república independentista de majoria russa d’Abkhàzia, també sota domini georgià, ha dit avui al matí que havia enviat mil soldats a les gorges de Kodori, frontereres amb Geòrgia, per combatre l’exèrcit rus.

Enllaços
Russia Today: Georgia announces ceasefire | Vídeo.
Georgia Today: Stop Russia | Kokoity vs. Baghapsh Who’s better.
Pravda: Georgia’s actions are criminal, whereas Russia’s actions are absolutely legitimate.
Mnisteri d’Afers Estrangers rus: Interview by Minister of Foreign Affaires of the Russian Federation Sergey Lavrov to BBC, Moscow, August 9, 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any