Montilla responsabilitza el govern espanyol de l’incompliment de l’estatut

  • Els sindicats demanen fermesa al govern · Demà acaba el termini fixat per l'estatut

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.08.2008 - 20:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president José Montilla
considera que el finançament que el govern espanyol va presentar a mitjan juliol és ‘infraestatutària’ i afegeix que mentre l’executiu de Zapatero diu que vol complir la llei proposa un model incomplet que no s’hi ajusta. El president català acusa el govern espanyol de ser l’únic responsable en l’incompliment de l’estatut. Ahir, la secretaria d’Organització socialista, Leire Pajín, va voler treure’s de sobre responsabilitats.Pajín, insistí que modificar el sistema de finançament depenia de totes les parts implicades i no només del govern espanyol. La dirigent del PSOE féu aquestes declaracions quan li van preguntar per la intenció dels partits catalans de fer un acte unitari si s’incompleix la data del 9 d’agost.

Els sindicats exigeixen: ‘ni un pas enrere’

Els sindicats CCOO i UGT han denunciat que el govern espanyol vulnera contínuament l’estatut i han exigit el compliment immediat del nou model de finançament. Ambdós han recordat que el text és fruit d’una legalitat establerta per l’acord del parlament i del congrés espanyol, i per la ratificació dels catalans en un referèndum. Per això, quan demà acaba el termini fixat per l’estatut perquè l’executiu de Madrid concreti el nou model de finançament, els sindicats demanen al govern que no faci ni un pas enrere.

Tant CCOO com UGT coincideixen en què no complir els terminis del finançament és un ‘mal precedent’ en l’aplicació íntegra del nou estatut.

Enllaços
Proposta de model de finançament autonòmic del ministre Pedro Solbes.
VilaWeb: Montilla es queixa de la manca de recursos del govern, dos dies abans del 9 d’agost
VilaWeb: CiU no presentarà una proposta pròpia de finançament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any