(13/09) EU demana a les Corts que condemne l’atemptat a Joan Fuster de fa 20 anys.

VilaWeb
Redacció
12.09.2001 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida en les Corts Valencianes ha presentat una iniciativa en què demana que el Parlament condemne l’atemptat a Joan Fuster i els episodis de violència política que va haver-hi en la societat valenciana fa vint anys, i consideren que cal separar la política i condemnar la violència vinga d’on vinga.

Així mateix, EU proposa que les Corts, amb el record d’aquells fets, es comprometen a treballar davant de la societat valenciana per la concòrdia i l’enteniment entre els valencians per a aconseguir que fets de violència política siguen irrepetibles al País Valencià.

La iniciativa, firmada pels diputats d’EU Dolors Pérez i Joan Ribó, explica que l’11 de setembre del 2001 es complixen 20 anys des que un grup de terroristes, desgraciadament mai identificats, van posar una bomba a casa de Joan Fuster.

La condemna de la violència política és una de les premisses fonamentals de totes les forces democràtiques i açò suposa, segons el parer d’EU, que els partits polítics i les forces socials siguen capaços de plantejar propostes per al desenrotllament de l’autogovern, de defensa de la llengua i la cultura, polítiques socials i econòmiques i defensa dels drets humans al marge de la violència.

Esquerra Unida destaca que al País Valencià no sempre ha ocorregut així, i l’episodi del que ara fa 20 anys és un bon exemple, com també ho són les agressions a autoritats democràtiques i la carta bomba a Sanchis Guarner. Per a EU, és una assignatura pendent de la transició valenciana a la democràcia condemnar l’atemptat contra Joan Fuster, i un bon moment és el vinté aniversari d’eixa data.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any