La justícia suspèn cautelarment l’ordre valenciana d’Educació per a la Ciutadania

  • Afecta els articles amb què el govern vol que s'imparteixi l'assignatura en anglès o que s'hagi de fer un treball per superar-la

VilaWeb
Redacció
29.07.2008 - 16:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha suspès de manera cautelar els articles de l’ordre de la conselleria d’Educació que estableixen que l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania (pdf) s’imparteixi en anglès o que s’hagi de fer un treball trimestral per superar-la. El tribunal ha fet cas, doncs, als recursos que havien presentat el ministeri d’Educació espanyol i el sindicat CCOO del País Valencià.La norma valenciana estableix dues opcions per fer Educació per a la Ciutadania: que es faci en anglès o que es faci un treball individual amb un enfocament transversals dels continguts de la matèria de, com a mínim, una periodicitat trimestral. Per això el ministeri espanyol va recórrer, perquè considerava que el govern duia a terme competències, com l’organització i el projecte propi, que corresponen exclusivament als centres.

El PP és contrari a aquesta assignatura impulsada pel govern socialista espanyol, que pretén promoure el respecte als valors cívics, democràtics i als drets humans, allunyada de qualsevol visió religiosa. Fins al punt que el conseller d’Educació valencià, Alejandro Font de Mora , havia arribat a advertir que els professors que no impartissin l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglès serien sancionats amb una falta ‘molt greu’, que comportaria la suspensió de sou i feina.

El conseller va fer l’advertència perquè el claustre de l’institut Ballester Gonzalvo de València va anunciar que la impartiria en català o en espanyol.

Enllaços
Diari de l’Escola: Educació sobre ciutadania, ací i a la resta d’Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any