Escarp assumeix que la persona que apareix a les fotografies de VilaWeb és Vilaró

  • La regidora relativitza ara la cronologia dels fets del cap de la guàrdia urbana

VilaWeb
Redacció
26.07.2008 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La regidora de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, assumeix que l’home que apareix a la plaça d’Espanya en les fotografies publicades ahir per VilaWeb és el cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró. Escarp ho fa implícitament quan es refereix, en declaracions publicades avui per El Periódico, a l’absència de marques a la camisa pel suposat cop de pilota dels mossos: ‘A la foto no hi ha sang perquè la ferida no va sagnar’, diu la regidora, que ara intenta treure importància a l’hora de les fotos, que contradiu la cronologia dels fets que va relatar Vilaró.Les fotos són fetes entre les 2.31 i les 2.32 de la nit del 29 al 30 de juny a la plaça d’Espanya, hora en què, segons la cronologia que estableixen les declaracions de Vilaró, feia cinquanta minuts que hauria rebut l’impacte de la pilota de goma dels mossos i ja hauria de ser a casa. Vilaró va detallar la cronologia dels fets en la declaració que va fer als mossos el dia 13 de juliol, quan encara era ingressat a l’hospital i acabaven de publicar-se les primeres informacions que contradeien la versió oficial dels fets. Tanmateix, ara Escarp relativitza la importància de la cronologia de Vilaró: ‘Pel que fa al debat sobre les hores d’arribada a casa seva, ningú va per la vida pendent del rellotge pensant que un dia haurà de declarar a la policia què va fer en cada moment’, diu la regidora a El Periódico.

Escarp no només assumeix implícitament que l’home de les fotografies és Vilaró, sinó que també afirma que el cop de pilota dels mossos no va fer ferida. Això contrasta amb les fotografies que El Periódico va publicar el 14 de juliol, on es veia una ferida al braç de, suposadament, Xavier Vilaró que havia fet crosta. A més, Vilaró va dir, en unes declaracions (cal registrar-s’hi) a la Vanguardia publicades el 14 de juliol que s’havia posat Topionic, medicament que s’administra per evitar que s’infecti una ferida que sagna. Aquestes lesions van derivar en l’extirpació de la melsa i en un ingrés de disset dies, alguns dels quals a l’UCI amb respiració assistida i pronòstic greu.

Aquesta setmana VilaWeb ha contactat amb l’ajuntament perquè fes algun comentari sobre els nous documents gràfics, que fan créixer els dubtes sobre el cas, però l’ajuntament s’hi nega, impedint així el contrast de les dades.

Ahir, arran de la publicació de noves informacions sobre el cas pe part de VilaWeb i El Mundo, els grups de CiU i el PP van reclamar al govern municipal que convoqués novament la junta de portaveus per aclarir els nombrosos interrogants que encara hi ha oberts sobre el cas i perquè Escarp els facilités la documentació pendent. ERC no va fer la mateixa petició, però sí que va dir que esperava que l’ajuntament en digués alguna cosa. Durant tot ahir el govern municipal tampoc no va dir res, i avui Escarp s’ha pronunciat, mitjançant les declaracions a El Periódico. VilaWeb s’ha posat en contacte avui amb responsables municipals, que han declinat fer cap comentari sobre les paraules d’Escarp.

Enllaços
El Periódico: L’oposició reclama més dades sobre el ‘cas Vilaró’.
VilaWeb: Noves fotografies fan créixer els dubtes sobre el cas Vilaró (25.7.08)
Mail Obert: La querella Escarp, per Vicent Partal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any