El Fòrum Valencià del Llibre planta cara a la consellera de Cultura

  • Cinquanta ajuntaments del País Valencià han presentat un moció denunciant l'actuació de la consellera en relació a la subvenció de les biblioteques públiques

VilaWeb
Redacció
23.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cinquanta ajuntaments del País Valencià han donat suport a la crida del Fòrum Valencià del Llibre i han presentat mocions per a reivindicar la signatura del conveni per a l’adquisició de material bibliogràfic, entre l’administració espanyola i la valenciana. També demanen que en els futurs pressuposts de la Generalitat es tingui en compte reservar una partida per a destinar-la a aquest objectiu. Per segon any consecutiu, la conselleria ha perdut la subvenció del ministeri de Cultura, de dos milions d’euros.El conveni estableix que la quantitat econòmica total ha de ser aportada a parts iguals entre el ministeri i la conselleria. Però la Conselleria de Cultura es nega a igualar els dos milions d’euros que té pressupostats el ministeri, i diu que només n’aportarà la meitat. Davant d’aquesta actitud, el ministeri no mantindrà els dos milions que té pressupostats per a les biblioteques públiques del País Valencià. Aquests equipaments deixaran d’adquirir al voltant d’uns tres-cents mil llibres.

La plataforma que constitueix el Fòrum Valencià del Llibre és formada per l’Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), l’Associació de Distribuidors de Llibres de València (ADILEVA), l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (secció del País València) (AELC), l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) i el Gremi de Llibrers de València.

Enllaços
Blocs relacionats: Bloc del Fòrum valencià del Llibre; ‘Tirant al cap‘.
Notícies anteriors: ‘El Fòrum Valencià del Llibre neix per reivindicar des de la unitat els grans temes del sector‘.
Unitat del sector del llibre al País Valencià contra la manca de suport de la conselleria de Cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any