Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  22.07.2008  16:08

El PSPV proposa de canviar les sigles per les de PSCV

El partit presenta la ponència marc del congrés del setembre

Men?ame
 

El PSPV vol proposar un 'nou model de valencianisme polític', que passa per una obertura al centre, segons que ha explicat el portaveu a les Corts, Ángel Luna, en la presentació de la ponència (pdf) del congrés que farà el partit del 26 al 28 de setembre. Una de les conseqüències d'aquest viratge serà el canvi de nom del partit, que deixarà de dir-se PSPV per anomenar-se PSCV, substituint 'País Valencià' per 'Comunitat Valenciana'.

'La millor manera de simbolitzar la fonamentació d'una nova política és amb un nom nou', ha dit Luna. 'Volem assimilar de manera clara l'imaginari dels socialistes a l'imaginari de la majoria de la ciutadania', i ha afegit que d'aquesta manera el partit s'adaptarà al nou estatut, que estableix que el nom del territori és Comunitat Valenciana.

El nom de Partit Socialista del País Valencià és fruit del procés de formació del partit, que nasqué de la convergència de tres forces diferents: el PSPV, el Partit Socialista Popular i el PSOE de València.

Aquest proposta, juntament amb altres canvis, formarà part de la renovació defensada per la vice-presidenta del PSPV, Leire Pajín.

Però aquest no és l'únic eix destacat de la ponència. Un altre dels assumptes que s'haurà de concretar és la nova estructura organitzativa del PSPV. El congrés del PSOE va establir la 'divisió provincial' del partit en aquells territoris en els quals encara no s'hagués implantat. Tot i això, el País Valencià en podria ser l'excepció, i es mantindrien les xarxes comarcals de forma complementària.

El document de la ponència es remet avui a totes les agrupacions locals del PSPV, i ara els militants tenen fins a principis de setembre per estudiar el text i plantejar possibles canvis. En les assemblees que se celebraran durant la primera quinzena de setembre, a més d'elegir els delegats, s'introduiran les esmenes.