El foc torna a encendre les nits a Blanes

  • Durant una setmana, pirotècnies d'arreu cremen els millors focs d'artifici

VilaWeb
Redacció
22.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XXVIII Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que es fa anualment al municipi de Blanes (la Selva), comença avui. La pirotècnia valenciana Tomàs serà l’encarregada de donar el tret de sortida a dos quarts d’onze. El concurs, un dels més lluïts del país, oferirà fins diumenge castells de focs de grans pirotècnies nacionals i internacionals. El llançament de focs a Blanes és documentat des de l’any 1906 i atrau visitants d’arreu.L’espectacle, com cada any, es farà des de la roca de Sa Palomera, situada enmig del mar.

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha redactat una llista de consells per a prevenir col·lapses i accidents, adreçats als assistents.

Focs centenaris

La història dels focs de Blanes ja compta més d’un segle, com sigui que els arxius municipals acrediten un castell de focs que es féu a la vila el dia 26 de juliol de 1906. Tot i amb això, el centenari del festival es va celebrar l’any 1999, perquè hi ha documents de l’any 1899 que ja parlen d’espectacles pirotècnics. La guerra del 1936-39 en va aturar la celebració, que no es pogué reprendre fins el 1944.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any