Notícies

Dissabte  19.07.2008  06:00

Bassas diu adéu a 'El matí de Catalunya Ràdio'

'Si la classe política no aguanta aquest programa, tenim una democràcia molt justeta' · Un centenar de persones s'han aplegat per acomiadar-lo

Men?ame
 

Antoni Bassas va dir ahir bon dia als seus oients per última vegada al Matí de Catalunya Ràdio. Bassas va anunciar a finals de juny que deixava el programa després de catorze anys per discrepàncies amb la direcció. El periodista s'acomiadà (mp4) amb la cancó de Lluís Llach 'Un núvol blanc', després d'assegurar que 'si la classe política del país no pot aguantar un programa com aquest, és que tenim una democràcia molt justeta'. I va afegir que 'el poder mai no en té prou'.

Antoni Bassas va dir adéu assegurant que la independència professional 'és possible' i que n'està orgullós. També va tenir paraules per a l'audiència, a qui va agrair tants anys de fidelitat, i per a les diferents direccions de Catalunya Ràdio, a qui donà les gràcies per 'haver tingut el programa més important del país'.

Al seu darrer programa ha entrevistat Neus Bonet, fins ara cap de programes de l'emissora i futura conductora i directora de l'espai, a partir del mes de setembre.

Un centenar de persones va anar fins a la seu de Catalunya Ràdio a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, per acompanyar Bassas en els últims minuts a antena (vegeu vídeo).

L'anunci del comiat

Bassas va dir en un comunicat que no el tornaria a presentar per 'punts de vista diferents amb la direcció sobre com hauria de ser el futur del programa' (escolteu el seu comiat en mp3).

El periodista ha estat el blanc prioritari de les crítiques del PSC, en concret del diputat Joan Ferran, que va personalitzar en Bassas el concepte de 'crosta nacionalista'. El Matí de Catalunya Ràdio és el programa líder d'audiència als matins i el més escoltat de l'emissora.