Bassas s’acomiada del ‘Matí de Catalunya Ràdio’

  • 'Si la classe política no aguanta aquest programa, tenim una democràcia molt justeta' · Un centenar de persones s'han aplegat per acomiadar-lo

VilaWeb
Redacció
18.07.2008 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Antoni Bassas ha dit avui bon dia als seus oients per última vegada al Matí de Catalunya Ràdio. Bassas va anunciar a finals de juny que deixava el programa després de catorze anys per discrepàncies amb la direcció. El periodista s’ha acomiadat (mp4) amb la cancó de Lluís Llach ‘Un núvol blanc’, després d’assegurar que ‘si la classe política del país no pot aguantar un programa com aquest, és que tenim una democràcia molt justeta’. I ha afegit que ‘el poder mai no en té prou’.Antoni Bassas ha dit adéu assegurant que la independència professional ‘és possible’ i que n’està orgullós. També ha tingut paraules per a l’audiència, a qui ha agraït tants anys de fidelitat, i per a les diferents direccions de Catalunya Ràdio, a qui ha donat les gràcies per ‘haver tingut el programa més important del país’.

Al seu darrer programa ha entrevistat Neus Bonet, fins ara cap de programes de l’emissora i futura conductora i directora de l’espai, a partir del mes de setembre.

Un centenar de persones ha anat fins a la seu de Catalunya Ràdio a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, per acompanayr-lo en els últims minuts a antena (vegeu vídeo).

L’anunci del comiat

Bassas va dir en un comunicat que no el tornaria a presentar per ‘punts de vista diferents amb la direcció sobre com hauria de ser el futur del programa’ (escolteu el seu comiat en mp3).

El periodista ha estat el blanc prioritari de les crítiques del PSC, en concret del diputat Joan Ferran, que va personalitzar en Bassas el concepte de ‘crosta nacionalista’. El Matí de Catalunya Ràdio és el programa líder d’audiència als matins i el més escoltat de l’emissora.

Enllaços
VilaWeb TV:Vídeo del comiat d’Antoni Bassas
Escolteu el comiat d’Antoni Bassas d’avui.
Escolteu el comiat d’Antoni Bassas del dia 27 de juny.
Article de Salvador Cardús a l’Avui: Antoni Bassas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any