Carme Pinós, Carlos Pazos i Nani Marquina, Premis Nacionals de Cultura

  • Són els guardonats en les categories d'Arquitectura, d'Arts Visuals i de Disseny

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.07.2008 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura ha decidit atorgar el Premi Nacional d’Arquitectura a Carme Pinós, el d’Arts Visuals a Carlos Pazos, i el de Disseny a Nani Marquina. Aquests reconeixements es concedeixen cada any a persones o entitats per les aportacions en els diferents àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior. L’acte de lliurament dels guardons es farà el pròxim 25 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa.Els premis van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre 1932 i 1938.

Carme Pinós, Arquitectura

L’arquitecta ha estat guardonada per la ‘dilatada trajectòria projectant obra pública i vivendes, amb gran versatilitat per integrar l’espai mediambiental i les necessitats de cada projecte amb materials i solucions que han marcat fites en l’arquitectura contemporània’.

De l’any 2007, destaquen els projectes de la Intervenció Paisatgística a Lago Verde (Lanzarote), el Museu del Transport de Màlaga i l’actuació al centre històric de Barcelona, que inclou la plaça de la Gardunya, l’Escola Massana, un edifici d’habitatges i la façana posterior del mercat de la Boqueria.

Carlos Pazos, Arts Visuals

L’exposició ‘No em diguis res’, presentada l’any passat al Macba de Barcelona, és el motiu pel qual Carlos Pazos és reconegut per jurat, car considera que la mostra ‘reflecteix la trajectòria consolidada i inclassificable de més de trenta anys de l’artista indagant a l’entorn de la pròpia identitat i de la poètica de l’objecte’.

Nani Marquina, Disseny

El jurat considera que la dissenyadora ‘ha convertit la marca Nanimarquina, creada fa vint anys, en un model social d’empresa dedicada al disseny i confecció de catifes i productes tèxtils’. Afegeix que ‘a més d’investigar les matèries primeres i col·laborar amb nombrosos creadors, ha traslladat la producció al nord de l’Índia per treballar amb artesans que coneixen tècniques i tradicions ancestrals, fomentant l’emancipació econòmica a través de la cultura’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any