Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.07.2008  06:00

El govern espanyol recorre la llei de consulta basca

Ha entrat en vigor aquest matí després que l'han publicada al butlletí oficial del País Basc

Men?ame
 

El govern espanyol recorre la llei de consulta popular (pdf) basca poc després que aquest matí fos publicada al butlletí oficial del País Basc. Això comportava que la norma entrés en vigor. L'advocat general de l'estat espanyol ha presentat un recurs al Constitucional amb l'argument que 'vulnera greument els preceptes constitucionals'. Si el tribunal l'admet a tràmit deixarà en suspens l'aplicació de la llei promoguda pel parlament basc.

Aquesta llei fou aprovada el 27 de juny pel parlament basc amb els vots favorables de trenta-quatre diputats: els del PNB, d'EA, d'EB, d'Aralar i un de l'esquerra independentista basca, que en té nou.

Poc després, la vice-presidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ja anunciava que l'executiu interposaria un recurs d'inconstitucionalitat. Segons De la Vega, aquesta consulta és un referèndum i únicament l'executiu espanyol té el dret de convocar-ne.