L’Ajuntament convoca els grups municipals avui per explicar el cas Vilaró

  • El cap de la guàrdia urbana va declarar ahir al vespre davant els mossos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat els grups municipals per informar-los, avui a la tarda, del cas Vilaró. Ahir al vespre Xavier Vilaró va declarar davant els mossos d’esquadra a l’Hospital del Mar de Barcelona. En la declaració, prevista en principi per a avui, Vilaró va ratificar que havia estat ferit per una bala de goma. Rac1, El Mundo i VilaWeb van fer públiques ahir informacions que coincidien a negar que les ferides fossin degudes a bales de goma dels Mossos.Ahir a migdia la regidora de seguretat, Assumpta Escarp, ja va comparèixer d’urgència per reiterar (mp3) la versió anterior dels fets. Digué Escarp que tenien testimonis que podien explicar les converses de Vilaró aquella nit i que presentaria una querella. Concretament: ‘Hi ha més d’una persona, no solament dels comandaments de la guàrdia urbana, no solament el conductor del senyor Vilaró o la seva família, sinó el coordinador del 061 aquella nit a la plaça d’Espanya, que està disposat a declarar i a dir, on sigui i on calgui, les vegades i les hores que va parlar amb el senyor Vilaró. El Departament d’Interior diu avui que els comandaments dels mossos van parlar personalment amb el senyor Vilaró a la plaça d’Espanya.’

Però tots els partits de l’oposició i la FAVB exigeixen una investigació dels fets.

El grup municipal de CiU ha demanat al batlle, Jordi Hereu, que comparegui per donar explicacions del cas. El portaveu del grup, Joaquim Forn, vol transparència, perquè troba punts foscos en les explicacions donades fins ara pel consistori, i diu que pensen demanar als responsables de la guàrdia urbana que assumeixin responsabilitats. Igualment s’ha expressat la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. En aquest comunicat (pdf) la FAVB diu: ‘Exigim una compareixença urgent de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per a donar compte de tots els fets relacionats amb el denominat cas Vilaró. Demanem que s’obri una investigació duta a terme per tercers neutrals i que es depurin les responsabilitats personals, i sobretot polítiques, a què aquest afer pugui donar lloc.’

El PP diu que va demanar informació sobre el cas a una agència de detectius, segons el cap del grup municipal, Alberto Fernández Díaz. ‘Vam tenir una primera informació, que de moment declino comentar’, va afegir. Tot amb tot, els populars demanen a l’Ajuntament que faci immediatament una investigació per a verificar la versió del cap de la guàrdia urbana.

També Esquerra demana explicacions a l’Ajuntament. En unes declaracions a Europa Press, el regidor republicà, Ricard Martínez, va lamentar l’opacitat que havia envoltat el cas aquests últims dies i féu observar que no s’havia explicat tot allò que havia passat.

Enllaços
Article de VilaWeb, ahir: El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir sobre els incidents de la Plaça Espanya
MP3: Assumpta Escarp reitera que Vilaró va rebre l’impacte d’una pilota de goma l Alberto Fernández Díaz diu que el PP va contractar una agència de detectius.
Comunicat de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (pdf) en relació amb el cas Vilaró.
Nota i vídeo de CiU sobre les últimes informacions relatives al cas Vilaró.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any