Mes incidències a Vandellòs 2 i a Cofrents

VilaWeb
Redacció
13.07.2008 - 17:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La central nuclear de Vandellòs 2 ha comunicat avui al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que ha detectat i recollit una nova partícula radioactiva a la central, la segona en tres dies. Totes dues partícules, la de divendres i la d’avui, s’han localitzat a zones pròximes al tanc d’aigua de recàrrega. El Consell atribueix la presència de les partícules a una modificació de disseny que s’ha fet recentment en aquesta mateixa zona.Segons el CSN, el personal de la central continua fent inspeccions per assegurar la seguretat de la planta.

Divendres, la contaminació es va detectar en la càrrega d’un camió que sortia de la central. El personal va recollir i va separar de la terra que portava el camió una partícula radioactiva que contenia cobalt 60 i manganès 54. Tot seguit es va verificar la neteja de la zona de procedència i de la resta de la càrrega del camió.

En un comunicat, el Consell de Seguretat Nuclear assegura que el succés ‘no ha representat risc’ ni per als treballadors, ni per a la població ni per al medi.

Ahir, Ecologistes en Acció i Greenpeace van demanar al CSN que aclarís ‘amb celeritat’ l’origen de la partícula detectada divendres a Vandellòs 2. Les dues organitzacions van acusar el CSN d’haver actuat de forma prematura i de voler minimitzar l’abast de la troballa, donat que li va adjudicar un Nivell 0 en l’escala internacional INES.

A més, la central de Cofrents ha patit el quart incident en dotze dies, una variació de la potència tèrmica autoritzada. Els responsables de la central han dit que no hi havia cap risc per a la seguretat dels treballadors.

Enllaços
Ecologistes en Acció: Ahir es va detectar una partícula radioactiva a Vandellòs 2.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any