Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.07.2008  14:21

L'Audiència espanyola condemna Jaume Roura i Enric Stern a 2.700 euros de multa

L'advocat critica que la sentència és similar a l'anterior i diu que la recorrerà

Men?ame
 

L'Audiència espanyola ha condemnat (pdf) Jaume Roura i Enric Stern amb una pena de presó de quinze mesos substituïble per una multa de 2.700 euros per a cada un d'ells, per injúries a la corona espanyola. És la mateixa pena a què se'ls va condemnar al novembre, en el judici que s'anul·là perquè els joves no havien pogut declarar en català. L'advocat, Benet Salellas, ha dit a VilaWeb que se senten decebuts: 'és ben bé un acte de corporativisme judicial'.

'No han tocat ni una coma de la sentència de l'anterior magistrat, fins i tot la fonamentació és la mateixa', es queixa Salellas.

Tot i que encara han de fer-ne una valoració en una assemblea, la intenció de l'advocat és recórrer la sentència. S'interposaria, així, un recurs d'apel·lació que resoldria la sala penal de l'Audència espanyola.

Segon judici

L'Audiència espanyola va anul·lar al març el primer judici (fet al novembre) a Roura i Stern, després de reconèixer que haurien d'haver pogut declarar en català. La repetició del judici havia donat esperances a la defensa, que creia que el tarannà d'aquest seria diferent. En el judici tots dos van admetre els fets i la defensa va demanar que se'ls absolgués argumentant que la seva actuació s'emmarca en el dret a la llibertat d'expressió.

Fonamentació de la sentència

El jutge justifica la condemna argumentant que, en contra del que diu la defensa, el dret a la llibertat d'expressió no empara aquestes actuacions. Segons el jutge, Roura i Stern van anar a la concentració 'amb la intenció evident de menysprear la figura de ses majestats en el transcurs d'una manifestació en què es titllava la dinastia borbònica de força ocupant de la comunitat autònoma catalana'. La sentència també destaca la protecció especial que té la corona espanyola en l'ordenament jurídic perquè forma part dels 'símbols de l'estat democràtic que la constitució consagra'.