Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.07.2008  06:00

'Volem democràcia a l'escola'

La Generalitat Valenciana ha deixat sense director el centre el Castell d'Almoines

Men?ame
 

L'escola el Castell d'Almoines (la Safor) no té director perquè la Generalitat valenciana no ha renovat el càrrec a Batiste Malonda. En aquest vídeo repassem la història d'aquest cas a través de mestres, ex-alumnes, l'AMPA i de Malonda mateix. Tots creuen que és un atac a un model d'escola valenciana, democràtica i renovadora: les classes s'hi fan en català, no s'hi treballa solament amb llibres de text i les decisions es prenen en assemblea.

Abans del dia 15 de juliol la Generalitat ha de fer públic el nom del nou director, que potser no serà membre del claustre ni compartirà els criteris del centre. Segons els entrevistats, al fons de tot plegat també hi ha la legislació educativa valenciana, que de fet anul·la l'autonomia dels centres educatius a l'hora d'elegir director. Sindicats i l'AMPA s'han mobilitzat fins ara i encara es mobilitzen per reclamar que Batiste Malonda continuï.