El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona perd la melsa en els incidents provocats diumenge pels seguidors espanyols

  • Segons sembla va rebre l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.07.2008 - 22:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic aquest divendres a la nit que li ha estat extirpada la melsa al cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró. Vilaró va rebre un cop durant els incidents provocats a la Plaça Espanya pels seguidors de la selecció espanyola de futbol i estava ingressat des de dilluns. Segons que ha pogut saber VilaWeb diversos testimonis afirmen que Vilaró va rebre l’impacte d’una pilota de goma disparada pels Mossos.Mossos i Guàrdia Urbana havien previst un desplegament conjunt amb motiu de la celebració pels seguidors espanyols de la victòria de la seva selecció. La celebració va derivar en importants incidents amb crema de contenidors, destrosses en un autobús i constants agressions als automobilistes que no celebraven la victòria d’Espanya.

Durant dues hores la policia no va fer res per a controlar els incidents, en els quals hi havia involucrats força militants d’extrema dreta amb banderes espanyoles, franquistes i nazis. Finalment la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra va intervenir fent unes càrregues contundents. En una d’elles es podria haver produït l’incident amb el cap de la Guàrdia Urbana, que segons sembla treballava de paisà.

Enllaços
Arxiu: Aldarulls durant la celebració de l’Eurocopa
YouTube: Cremant contenidors a la Plaça | Càrrega de la policia | Més incidents | Els Mossos ocupen la Plaça | Més incendis i destrosses

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any