José Martí Gómez, Lluís Permanyer i Joan de Sagarra, Premis Nacionals de Periodisme

  • La cerimònia de lliurament es farà el 25 d'octubre a Manresa

VilaWeb
Redacció
04.07.2008 - 20:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura ha atorgat el Premi Nacional de Periodisme, ex aequo, als periodistes José Martí Gómez, Lluís Permanyer i Joan de Sagarra. També han estat guardonats el programa ‘Infos Idiomes’ de Barcelona TV i els directors del film ‘Can Tunis‘ amb el Premis Nacionals d’Audiovisual i Cinema respectivament. La cerimònia de lliurament serà el 25 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa.Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb divuit mil euros, foren instituïts pel govern l’any 1982, amb la idea de continuar els que la Generalitat havia patrocinat del 1932 al 1938. Es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats de més relleu en cada àmbit cultural, dutes a terme durant l’any anterior.

Enguany, el jurat dels premis de periodisme era presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que ha assistir a les reunions amb veu, però sense vot.

Els periodistes José Martí Gómez, Lluís Permanyer i Joan de Sagarra han estat guardonats ex aequo amb el Premi Nacional de Periodisme per ‘la seva decisiva contribució al periodisme escrit’. El jurat ha dit dels guardonats: ‘compromesos amb el seu entorn social, han creat un estil propi i crític que s’alimenta de la seva dilatada experiència’; i de l’obra: ‘constitueix la memòria viva de l’evolució del país’.

Els altres guardons

El jurat ha atorgat el Premi Nacional d’Audiovisual al programa ‘Infos Idiomes’, de Barcelona TV, perquè ‘amb deu anys d’existència representa una manera exemplar d’exercir la televisió com a servei públic i com a eina d’integració social, cultural i lingüística’. El premi és per a les associacions i institucions de la ciutat que representen les comunitats d’immigrants, coproductores d’aquests informatius que s’emeten setmanalment en dinou llengües i que també es poden seguir subtitulats en català i per internet.

El Premi Nacional de Cinema és per a José González Morandi i Paco Toledo, directors del documental ‘Can Tunis’, considerat pel jurat ‘un retrat coral d’un paisatge ple de mancances, que mostra tant el drama d’unes vides amb deficiències materials com la normalitat i fins i tot la felicitat que, paradoxalment, pot coexistir en aquestes situacions’.

Enllaços
VilaWeb TV: Joan de Sagarra: ‘La Sagrada Família hauria d’arribar fins al mar’.
VilaWeb TV: Lluís Permanyer: ‘Un elogi recurrent sobre Barcelona és que no sembla espanyola’.
Web del programa Infos Idiomes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any