El Grup 62 rellança les col·leccions d’assaig

  • Entre els nous títols es destaquen 'Mal d'escola' de Danniel Pennac, 'L'audàcia de l'esperança' de Barack Obama, 'Immortals, sans i perfectes' de Salvador Macip

VilaWeb
Redacció
03.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables del Grup 62 han presentat la nova orientació de l’assaig en les col·leccions dels segells del grup. Segons que ha explicat Fèlix Riera, director editorial: ‘Tenim la voluntat de publicar un assaig compromès amb els nostre temps, capaç d’explicar el món que ens envolta.’ El rellançament demana de reordenar les col·leccions L’arquer (de Mina), Llibres a l’Abast (d’Edicions 62), Biblioteca Universal Empúries i el segell Pòrtic (que ja es va presentar fa uns quants mesos).Xavier Folch, del consell editorial, ha explicat que, si en narrativa els millors títols que es publiquen pertot es tradueixen al català en un marge de sis mesos, en assaig això no passa. Per superar aquesta situació deficitària, el Grup 62 vol fomentar aquest gènere amb criteris de qualitat, tant en la tria dels temes com dels autors: ‘posar a l’abast del lector català assaigs de referència per la qualitat, la dimensió dels autors i l’oportunitat temàtica’, anuncien.

Una agenda pròpia

Riera ha partit de la idea que hi ha grans temes de debat internacional que també són objecte de debat a Catalunya (l’educació, la crisi energètica, la crisi econòmica, la immigració…). També ha constatat que les llistes de llibres més venuts en català mostraven un interès divers en no-ficció, que va més enllà dels llibres d’autoajuda (que són els que acaparen les llistes dels més venuts en espanyol), i que abracen la memòria política, els temes d’interès ciutadà, la història… ‘Per això, diu, creiem que Catalunya pot tenir una agenda pròpia en l’àmbit de l’assaig’, que vol dir no anar a remolc de les edicions en espanyol.

La voluntat dels responsables del grup és d’aportar tant assaig d’autors de fora com d’aquí, i establir també acords amb universitats, que facilitin la promoció a Catalunya d’autors internacionals, tot recuperant la idea dels fòrums. Preveuen de publicar, pel cap alt, trenta-cinc títols l’any. Els que s’han anunciat es trobaran a les llibreries a la tardor.

La col·lecció Llibres a l’Abast (que es va estrenar amb el llibre ‘Nosaltres els valencians’ de Joan Fuster) renovarà el disseny de cobertes i ‘proposarà títols de tema ampli i divers, sempre adreçats a un lector no especialitzat’. Els primers de la nova etapa: ‘Creure en l’educació’ de Victòria Camps, ‘El so de la vida’ del director d’orquestra Daniel Barenboim, ‘La crisi econòmica mundial i el que significa’ de l’influent George Soros i ‘Immortals, sans i perfectes’, un assaig de divulgació científica de Salvador Macip. També es reeditaran ‘Els altres catalans’ de Francesc Candel i ‘L’art d’estimar’ d’Erich Fromm.

Pennac sobre l’educació

De la Biblioteca Universal Empúries, aquesta tardor es publicarà ‘El malestar en la cultura catalana’ de Josep Anton Fernández, ‘llibre que segur que serà polèmic’, ha dit Folch, i ‘Mal d’escola’ de Daniel Pennac. I amb vista al 2009, hi ha previst d’oferir ‘Musicophilia’ d’Oliver Sacks, ‘Violència’ de Slavoj Zizek i ‘La condició humana’ de Hannah Arendt. També dues obres d’autor català: ‘Una burgesia incòmoda’ de Francesc Vilanova i ‘Tres prosistes’ de Gabriel Ferrater.

I Mina, continuant la línia que va marcar el setembre del 2007 amb l’arrencada de la col·lecció L’arquer, publicarà ‘L’amenaça de la torre’ de Lawrence Wright i ‘L’audàcia de l’esperança’ de Barack Obama, el candidat a la presidència del Estats Units.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any