Una nova sentència judicial equipara el valencià i el català

  • El TSJ reconeix el títol de filologia catalana a les oposicions d'ensenyament secundari valencià

VilaWeb
Redacció
02.07.2008 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha acceptat el recurs de la Universitat de València i de la Universitat d’Alacant contra l’ordre de la Conselleria de Cultura del 2006 que no reconeixia la titulació de filologia catalana per a acreditar el coneixement de la llengua a les oposicions als cossos de professors d’ensenyament secundari. A sobre, el tribunal ha tornat a avalar l’equiparació de les denominacions ‘valencià’ i ‘català’: estatutària l’una i acadèmica, l’altra.A més, el tribunal ordena a la Conselleria d’Educació que eximeixi de la prova d’acreditació de coneixements de valencià els aspirants a les oposicions que ja tinguin el títol de filologia catalana.

El TSJV accepta, doncs, les mesures cautelars que la Universitat de València i la Universitat d’Alacant havien demanat: que es deixés d’aplicar l’ordre de la conselleria a l’hora de fer les proves de valencià. Sobre la base de les sentències anteriors, les universitats consideraven que la conselleria havia desobeït la justícia, i el tribunal els dóna la raó.

Aquesta és la quinzena sentència del TSJV que equipara el valencià amb el català (a més, hi ha la del Tribunal Constitucional i la del Suprem espanyols).

Enllaços
Universitat de València: Dos nous pronunciaments judicials reconeixen el títol de Filologia Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any