Àngel Colom: ‘La immigració és el desafiament més important del país’

  • Ahir va participar en un debat amb lectors de VilaWeb

VilaWeb
Redacció
01.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-secretari general d’ERC, ex-cap del Partit per la Independència (PI) i actual militant de CDC, Àngel Colom, va conversar ahir amb els lectors de VilaWeb en un debat moderat (el podeu veure en vídeo i llegir-lo íntegre). Va parlar del pròxim congrés de CDC, de l’11 de juliol, de les relacions amb Esquerra i amb la resta de partits nacionalistes, i va recalcar que la gestió de la immigració era l’envit més important del futur immediat del país.Per Colom, els catalanistes badem en la relació amb els nouvinguts: ‘els socialistes ens avancen d’uns quants anys, en un procés que finalment manipula les noves immigracions’. Per Colom, cal prioritzar de debò la integració ‘a Catalunya, al català i al catalanisme’ del milió i mig de nous catalans arribats aquests últims deu anys.

Congrés de CDC

Respecte del congrés de CDC, Colom espera que Convergència faci més seu el dret de decidir, d’acord amb una gran majoria dels militants, per superar el marc estatutari actual. Aquest dret de decidir, va precisar, tant pot exercir-se a l’hora de voler una infrastructura com un estat propi.

Ponts amb ERC

Segons Àngel Colom, els ponts entre Convergència i ERC ja es van refent, però cal que Esquerra ‘s’adoni que no pot continuar donant suport al projecte socialista, que no pretén sinó desfer Catalunya’. També espera que Esquerra abandoni el govern a la tardor i que ‘treballi per la unitat del catalanisme i torni activament al projecte independentista.

Sobre els altres partits nacionalistes, va dir que calia ‘treballar-hi conjuntament, pel bé del catalanisme’, en un marc comú que admeti Unió i les CUP. De les CUP, en va dir que eren ‘una realitat viva’ i que esperava ‘poder-hi treballar’.

Homs i Recoder

Aquest debat, en el qual van participar 250 lectors, era el segon que feia VilaWeb amb dirigents de CDC abans del congrés nacional de l’11 de juliol. La setmana passada, Francesc Homs, coordinador de la ponència principal del congrés, va dir: ‘Pronostico grans pactes d’estat entre el PP i el PSOE per a liquidar l’autonomia política catalana.’

El batlle de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, serà el pròxim convidat dels xats de VilaWeb: el dimarts 8 de juliol a les dotze del migdia.

Enllaços
CDC: Artur Mas i Àngel Colom reflexionen sobre la reconciliació del catalanisme com a pas necessari per a tornar a fer país.
Xat amb Francesc Homs: text íntegre i vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any