Es constitueix l’Institut d’Estudis Comarcals del Pla d’Urgell

  • Hi poden participar totes les entitats o persones de la comarca que ho desitgin

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2008 - 23:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una seixantena d’entitats i persones a títol individual van participar en la primera convocatòria del Consell Assessor, l’ens de base del recent creat Institut d’Estudis Comarcals del Pla d’Urgell (IECPU) i que amb aquest acte feia la seva presentació pública.
Josep Maria Solé i Sabaté, com a responsable del Consell Científic, i Joan Reñé, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ens que dona suport a la nova entitat mitjançant el Consell Executiu van fer la presentació.Solé i Sabaté va explicar que s’havia convidat a tots les entitats de la comarca i persones que hi puguessin tenir interès en aquest projecte, tot demanant que si alguna entitat no havia esta cridada que se’ls hi fes saber.

El responsable de l’IECPU va dir que es una entitat que agafa el món cultural en tota la seva extensió i dimensió, amb el Pla d’Urgell com a punt referencial. Va afegir que no voler entrar en competència amb altes entitats ni duplicar treballs que facin altres.

Pel que al funcionament va explicar que el Consell Assessor farà les propostes de treball, que estudiarà el Consell Científic, format per Miquel Polo, Ramon Maria Guiu, Ton Solé, Esteve Mestre, Maribel Pedrol i una sisena persona que falta per decidir. Aquests darrers farien una tria de les propostes que es farien arribar al Consell Executiu, qui es qui destinarà les partides pressupostàries per tirar-ho endavant.

Va comentar que s’està actuant en dos treballs. Un és “La intervenció de la pagesia de Lleida al Plan Badajoz” i l’altra “Memòria de l’Estany”.

L’IEPCU, a més d’estudis, plantejarà conferències, taules rodones i altres activitats com retre homenatge a persones que s’han significat per la comarca. També va comentar que s’adheririen a la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana.

Per la seva part Reñé va dir que es busca la pluralitat i la participació social i que l’IEPCU arribi a ser un “lobby d’opinió social” en temes que afectin al territori. I va afegir que era un fòrum on tothom que hi vulguis ser hi pugui ser.

Ala comarca hi ha més 250 entitats que poden formar part de l’IEPCU.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any