Xat amb Àngel Colom: ‘La immigració és el repte més important del país’

  • Ha participat en un debat moderat amb 250 lectors

VilaWeb
Redacció
30.06.2008 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-secretari general d’Esquerra Republicana, ex-cap del Partit per la Independència (PI) i actual militant de CDC, Àngel Colom, ha conversat avui amb els lectors de VilaWeb en un debat moderat (el podeu veure íntegre ací). En el debat ha parlat del proper congrés de CDC, de les relacions amb Esquerra i amb la resta de partits nacionalistes i ha destacat que la gestió de la immigració és el repte més important en el futur immediat del país.Àngel Colom considera que ‘els catalanistes badem’ a l’hora de tenir en compte els nouvinguts, ja que ‘els socialistes ja porten un anys d’avantatge en un procés que finalment manipula les noves immigracions’. Per Colom, cal prioritzar de debò la integració ‘cap a Catalunya, cap al català i cap al catalanisme’ d’aquest milió i mig de nous catalans arribats els últims 10 anys.

Congrés de CDC

Colom ha explicat que espera que Convergència ‘avanci cap al dret de decidir’ en el proper congrés del partit de l’11 de juliol en una decisió ‘assumida per una gran majoria dels militans per a de superar el marc estatutari actual’. Un dret de decidir, ha puntualitzat, que va ‘des d’una infraestructura fins a decidir tenir estat propi’.

Ponts amb ERC

L’ex-secretari general d’Esquerra i actual militant de Convergència considera que els ponts entre aquest dos partits ‘ja s’estan reconstruint’ i ha dit que espera que Esquerra ‘s’adoni no pot continuar gaire temps donant suport a un projecte, el socilalista, que el que vol és acabar amb Catalunya’. Ha afegit que espera, també, que la nova direcció d’ERC ‘treballi en la línia d’unitat del catalanisme i de rertorn actiu al projecte independentista’.

Pel que fa als altres partits nacionalistes, Colom opina que cal ‘treballar tots junts pel bé del catalanisme’ en un marc comú en el qual hi càpiguen també Unió i les CUP, de les quals ha dit que ‘són una realitat viva’ amb les quals espera ‘poder treballar junts’.

Colom va dirigir un quant temps la delegació de la Generalitat al Marroc. Quan va tornar, va reconèixer que havia mantingut contactes amb força caps de CiU i d’ERC: Artur Mas, Joan Puigcercós…, i que s’havien de refer els ponts de diàleg entre totes dues formacions.

Homs i Recoder

Aquest debat, en el qual hi han participat 250 persones, és el segon que fa VilaWeb amb dirigents de CDC abans del congrés nacional de l’11 de juliol. La setmana passada, Francesc Homs, coordinador de la ponència principal del congrés, va dir: ‘Pronostico grans pactes d’estat entre el PP i el PSOE per a liquidar l’autonomia política catalana.’

El batlle de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, serà el pròxim convidat als xats de VilaWeb. Serà el dimarts 8 de juliol a les dotze del migdia.

Enllaços
CDC: Artur Mas i Àngel Colom reflexionen sobre la reconciliació del catalanisme com a pas necessari per a tornar a fer país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any