Notícies

Dimecres  25.06.2008  13:54

Tancada a la conselleria d'Educació en suport a Batiste Malonda

Consideren que el cessament respon a motius polítics i no professionals

Men?ame
 

Desenes de representants sindicals de SEPV-Iv, ANPE, AFID i CAT romanen tancats a la conselleria d'Educació del govern valencià en una acció de suport a Batiste Malonda, director del CP El Castell d'Almoines (La Safor), que serà cessat del càrrec a instàncies d'un informe negatiu de la tasca directiva fet per la mateixa conselleria. Els manifestants, que ja van fer una concentració de protesta dissabte passat, consideren que el cessament respon 'exclusivament a motius polítics'.

Els sindicats, que han demanat d'entrevistar-se amb la secretària autonòmica de Cultura, Conxa Gómez Ocaña, consideren que el cessament de Malonda 'és un toc d'atenció per a altres directors d'escoles no pròxims a les tesis del govern'. El CP El Castell d'Almoines és una escola capdavantera en l'ensenyament en català i en la renovació pedagògica, i ha estat premiada per nombroses institucions i entitats del País Valencià i de diferents punts de l'estat espanyol.

Segons el sindicat STEPV-Iv, malgrat el reconeixement públic de la tasca de
Batiste Malonda, la Direcció Territorial d'Educació de València va comunicar amb un escrit el mes d’abril que no prorrogaria la direcció, per una suposada avaluació negativa. En l’informe, l’únic emès mai contra un director de centre educatiu, no es van tenir en compte, segons el sindicat, els informes positius de les mares i pares, del Consell Escolar del Centre i del claustre del professorat del centre.