Concerts a tot el país en el Dia Europeu de la Música

  • Diferents ciutats han organitzat actuacions en aquesta celebració iniciada el 1982 per Jack Lang

VilaWeb
Redacció
21.06.2008 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Dia de la Música és una festa europea i internacional, impulsada el 1982 pel ministre de Cultura francès Jack Lang. Coincideix amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i se celebra a un centenar de països cada 21 de juny. L’essència de la celebració és una festa popular i gratuïta on els músics toquen de franc, i que és oberta a tots els artistes que hi volen participar.A diferents poblacions del país, especialment a les grans ciutats, s’hi fan activitats. Us n’hem seleccionat algunes.

A Barcelona s’hi han programat més de 110 actuacions en carrers i places, als transports públics, biblioteques i museus durant aquest dissabte. A l’estació de metro d’Universitat es farà una mostra de cant coral de les escoles del Raval i s’hi escoltaran els grups Raval’s Band i Raval Simfònic. La BandÈria de Xavier Maristany tocarà en directe a l’autobús de la línia 7, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà una marató musical, a l’Auditori s’hi farà un original concert a les fosques, a la sala Tete Montoliu s’hi exhibirà la ReacTable, l’instrument creat per uns enginyers de la UPF utilitzat per la Björk en la seva darrera gira, a la plaça Reial actuaran una mostra de grups emergents de la ciutat i al Maremagnum, la fundació Autor ha programat actuacions de Facto Delafé, Gertrudis, la Casa Azul, Manos de topo i Nubla, entre d’altres.

A Girona la festa serà multitudinària: uns 700 músics de diferents estils i tendències participaran a la programació, que es repartirà en sis escenaris de la ciutat.

A Tarragona la diada es desenvoluparà a la Rambla Nova amb diferents activitats: una mostra de balls de diables i concerts de música tradicional i de les bandes i aules de música de la ciutat.

A Lleida, l’Auditori Enric Granados serà la seu de les audicions dels músics lleidatans, al Pati de les Comèdies s’hi podran escoltar ‘combos’ i percussions, i a la plaça Paeria música tradicional catalana.

A València, una festa al recinte de Greenspace, inclourà actuacions de clàssica, hip hop, dj, flamenc, pop i rock.

A les Illes, el Consell de Mallorca ha organitzat concerts a Palma i la part forana durant tot el cap de setmana, principalment amb joves formacions de les Illes. El Jardí del Centre Cultural la Misericòrdia acollirà, a partir de migdia, concerts de música clàssica i de corals, també hi haurà actuacions a la parròquia de Sant Joan. Diumenge al vespre la Unió Musical de Petra actuarà al teatre Es Quarter de Petra.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any