Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  19.06.2008  16:42

Vandellòs II roman aturada per una irregularitat al transformador principal

Men?ame
 

La central nuclear Vandellòs II ha aturat (pdf) tota l'activitat perquè, en el transcurs d'un programa de supervisió del funcionament de l'alternador, ha registrat un senyal de sobrepès en l'oli de la fase 'S' del transformador principal, un equip convencional que evacua a l'exterior el corrent elèctric produït a la planta. Els responsables, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, diuen que n'estan investigant l'origen i que una vegada estigui resolt tornaran a connectar la central a la xarxa elèctrica.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha dit que l'incident, que ha passat a la una del migdia, no comporta cap risc per als treballadors, la població o el medi, i que per això s'ha classificat com a nivell II a l'Escala Internacional d'Incidents Nuclears (INES).

L'incident d'avui se suma al fet que, al novembre, hi va haver una fuita radioactiva a la central d'Ascó que els responsables no van comunicar fins el 5 d'abril. Això, afegit al fet que van amagar informació de la fuita un cop la van comunicar, va fer que el CSN destituís el director de la central. El CSN també ha habilitat un espai a la seva web per informar de tots els aspectes del cas.