Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  19.06.2008  06:00

El Firefox 3.0 bat el rècord de descàrregues en un dia: més de vuit milions

La nova versió conté més de quinze mil retocs

Men?ame
 

Més de vuit milions dues-centes mil descàrregues Firefox 3.0 en tan sols vint-i-quatre hores fan que la Fundació Mozilla hagi batut el rècord Guinness de descàrregues de programari, com es pot comprovar en la pàgina del Download Day. El Firefox 3.0 surt amb força novetats: millor adaptació als principals sistemes operatius (Windows, GNU/Linux i Macintosh) i en quaranta-set llengües (en català ha estat traduït per Softcatalà, des d'on es pot descarregar també).

Amb la nova versió, la Fundació Mozilla espera millorar encara més la posició del navegador, que, segons els continents, ja fan servir un 20%-30% dels internautes.

Un navegador més ràpid i lleuger

El navegador més complet en aquests moments de la xarxa s'ha renovat de cap a peus, amb més de quinze mil retocs. La versió 3.0 arriba amb una llarga llista de novetats, com ara la de poder obtenir, amb el títol d'una pàgina, la URL corresponent. També inclou avisos sobre l'accés a webs que poden instal·lar virus a l'ordinador i una barra de navegació 'intel·ligent' que ordena les pàgines més visitades. La interfície s'ha adaptat a la pròpia de cada sistema operatiu: Windows, GNU/Linux o Macintosh. S'han renovat el gestor de descàrregues, el sistema d'afegidura d'extensions i complements i la barra de cerques de l'extrem superior dret, que ara pot canviar de mida. Així mateix, dins el nou Firefox es pot seleccionar text discontinu o recuperar força informació quan una sessió es tanca inesperadament. Algunes de les novetats no es veuen a ull nu, però es poden comprovar; per exemple, el Firefox 3 és més ràpid i necessita menys memòria RAM que no la versió anterior.