El Firefox 3.0 bat el rècord de descàrregues en un dia: més de vuit milions

  • La nova versió conté més de quinze mil retocs

VilaWeb
Una de les característiques que han fet més famós el navegador Firefox és la possibilitat d'instal·lar-hi extensions, petits programes que milloren o enriqueixen el navegador amb noves funcions, i que podeu trobar a Firefox Add-ons, ara traduït al català. N'hi ha de tota mena, des d'un diccionari de català fins a 'descarregadors' de vídeos de YouTube. Amb la nova versió, les extensions també són més fàcils d'instal·lar.
Redacció
19.06.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de vuit milions dues-centes mil descàrregues Firefox 3.0 en tan sols vint-i-quatre hores fan que la Fundació Mozilla hagi batut el rècord Guinness de descàrregues de programari, com es pot comprovar en la pàgina del Download Day. El Firefox 3.0 surt amb força novetats: millor adaptació als principals sistemes operatius (Windows, GNU/Linux i Macintosh) i en quaranta-set llengües (en català ha estat traduït per Softcatalà, des d’on es pot descarregar també).Amb la nova versió, la Fundació Mozilla espera millorar encara més la posició del navegador, que, segons els continents, ja fan servir un 20%-30% dels internautes.

Un navegador més ràpid i lleuger

El navegador més complet en aquests moments de la xarxa s’ha renovat de cap a peus, amb més de quinze mil retocs. La versió 3.0 arriba amb una llarga llista de novetats, com ara la de poder obtenir, amb el títol d’una pàgina, la URL corresponent. També inclou avisos sobre l’accés a webs que poden instal·lar virus a l’ordinador i una barra de navegació ‘intel·ligent’ que ordena les pàgines més visitades. La interfície s’ha adaptat a la pròpia de cada sistema operatiu: Windows, GNU/Linux o Macintosh. S’han renovat el gestor de descàrregues, el sistema d’afegidura d’extensions i complements i la barra de cerques de l’extrem superior dret, que ara pot canviar de mida. Així mateix, dins el nou Firefox es pot seleccionar text discontinu o recuperar força informació quan una sessió es tanca inesperadament. Algunes de les novetats no es veuen a ull nu, però es poden comprovar; per exemple, el Firefox 3 és més ràpid i necessita menys memòria RAM que no la versió anterior.

Enllaços
VilaWeb TV: entrevista amb Tristan Nitot, president de Mozilla Europa.
Field Guide to Firefox 3, completa guia entre les novetats del Firefox 3.
Més noticies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any