Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.06.2008  18:55

Ja has descarregat el Firefox 3.0?

Els servidors de Mozilla, col·lapsats per l'allau de connexions durant els primers moments

Men?ame
 

Amb la sortida, avui mateix, de la nova versió del segon navegador més utilitzat d'internet, el Firefox, la Fundació Mozilla s'ha autoimposat un desafiament: aconseguir el rècord Guiness de descàrregues d'un programa en vint-i-quatre hores. A la pàgina Download Day es pot seguir en directe el nombre de baixades del Firefox 3.0, que es llança amb força novetats, una millor adaptació a l'aspecte dels principals sistemes operatius (Windows, GNU/Linux i Macintosh) i en quaranta-set llengües, com ara el català (també el podeu descarregar des de Softcatalà, que en fa la traducció). Amb la nova versió, la Fundació Mozilla espera millorar encara més la posició del navegador, que, segons els continents, ja fan servir entre un 20% dels internautes i un 30%.

Un navegador més ràpid i lleuger
El navegador més complet en aquests moments de la xarxa s'ha renovat de cap a peus, amb més de quinze mil retocs. La versió 3.0 arriba amb una llarga llista de novetats, com ara la que permet obtenir, amb el títol d'una pàgina, la URL corresponent. També inclou avisos sobre l'accés a webs que poden instal·lar virus a l'ordinador i una barra de navegació 'intel·ligent' que ordena les pàgines més visitades. I es presenta amb una interfície diferent adaptada a la botoneria i els colors de cada sistema operatiu: Windows, GNU/Linux o Macintosh. S'hi han renovat, a més, el gestor de descàrregues, el sistema d'afegiment d'extensions i complements i la barra de cerques de l'extrem superior dret, que ara pot canviar de mida. I en el terreny dels matisos, el nou Firefox permet seleccionar text discontinu o recuperar encara més informació quan una sessió es tanca inesperadament. Algunes de les novetats no es veuen a ull nu, però es poden comprovar amb l'ús: el Firefox 3 és més ràpid i necessita menys memòria RAM que la versió anterior.