Avui surt la tercera versió del navegador Firefox

  • Més d'1,3 milions d'internautes el descarregaran en menys de vint-i-quatre hores

VilaWeb
Una de les característiques que han fet més famós el navegador Firefox és la possibilitat d'instal·lar-hi extensions, petits programes que milloren o enriqueixen el navegador amb noves funcions, i que podeu trobar a Firefox Add-ons, ara traduït al català. N'hi ha de tota mena, des d'un diccionari de català fins a 'descarregadors' de vídeos de YouTube. Amb la nova versió, les extensions també són més fàcils d'instal·lar.
Redacció
17.06.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un milió tres-cents mil internautes s’han compromès a descarregar avui el navegador Firefox 3. S’hi han compromès a la pàgina Download Day, des d’on la fundació Mozilla prova de batre el rècord Guiness de descàrregues de programari en vint-i-quatre hores el dia del llançament de la tercera versió del navegador. La tercera versió del Firefox, que surt avui a les set del vespre, ha suscitat força expectativa perquè presenta moltes millores.S’espera que la nova versió ajudi a millorar la posició del navegador, que, segons els continents, ja fan servir entre un 20% dels internautes i un 30%.

Un navegador més ràpid i lleuger

El Firefox, el segon navegador més usat segons Xiti Monitor, ha aconseguit de fer ombra a l’omnipresent Internet Explorer de Microsoft que continua essent el principal navegador de la xarxa, però que no para de perdre terreny. El Firefox 3 pot fer avançar encara més aquest navegador de codi obert, mercès a novetats com el baix consum de memòria RAM. A sobre aquesta tercera versió és tres vegades més ràpida que no la segona i set vegades més que no l’Internet Explorer a l’hora d’obrir pàgines com la del Gmail.

El nou navegador, que es pot instal·lar en català, com ja es podia fer en les versions anteriors, inclou més novetats, com un gestor de descàrregues renovat i una aparença adaptada a cada sistema operatiu. També se n’ha millorat la seguretat, amb avisos sobre l’accés a pàgines que poden instal·lar virus a l’ordinador, i és més fàcil i ràpid de fer servir, amb millores com la d’obtenir, amb el títol d’una pàgina, la URL corresponent. En total el Firefox 3 incorpora més de quinze mil canvis respecte de la versió anterior.

Si voleu saber-ne més, de la nova versió i del navegador Firefox en general, podeu veure aquesta entrevista de VilaWeb TV amb Tristan Nitot, president de Mozilla Europa, feta arran del congrés BDigital, fa unes quantes setmanes. S’hi expliquen els plans de futur del navegador i què diferencia l’esperit del Firefox del de navegadors com l’Internet Explorer o el Safari d’Apple.

Enric Borràs Abelló

Enllaços
Firefox.com.
Field Guide to Firefox 3, completa guia entre les novetats del Firefox 3.
Més noticies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any