L’Ajuntament de Barcelona critica un videojoc violent ambientat a la ciutat

  • La regidora d'Educació, Montserrat Ballarín, diu que demanaran un informe jurídic sobre 'The Wheelman'

VilaWeb
Redacció
11.06.2008 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha dit avui que demanarien un informe jurídic per a saber si podien fer retirar del mercat el videojoc ‘The Wheelman’ (vegeu-ne un vídeo), de l’estudi Midway. El joc, que es llançarà a la tardor, situa a Barcelona persecucions a tot estrop, tiroteigs i assassinats, i un fum d’activitats violentes.Segons la regidora, el videojoc és contrari a tots els valors que caracteritzen la ciutat i que l’Ajuntament mira de publicitar, i per això considera reprovable que es faci servir la ciutat d’escenari de violència, ni que sigui virtual. De totes maneres, ha admès que trobar-se a l’ull del món tant és per a bé com per a mal.

El protagonista del joc, fet a imatge de l’actor Vin Diesel, roda per tota la ciutat amb cotxe o amb moto per burlar tota mena de perseguidors, que no dubten a fer servir armes de foc. El civisme no vol dir gaire res en aquest joc; els límits de velocitat no s’hi respecten gens i més d’un policia acaba mort d’un tret…; però, al capdavall, no deixa de ser una versió diferent d’un joc de curses de vehicles.

Tampoc no és la primera vegada que un videojoc violent s’ambienta en una ciutat real. Un dels videojocs més aclamats de l’any, Grand Theft Auto IV, que va sortir fa dos mesos, omple els carrers de Nova York de robatoris de cotxes, d’extorsions i de violències. Els portaveus de l’administració municipal de la ciutat nord-americana s’han queixat que el videojoc no representava pas l’índex de crims de la ciutat i que enaltia la violència, però no han pas encarregat cap informe jurídic per provar de fer-lo fora del mercat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any